Voor het populaire historische programma Andere Tijden met presentator Hans Goedkoop maakte ik de volgende afleveringen:
Russische Oorlogsbruiden in Nederland, febr 2016: Na de bevrijding komen duizenden Russische vrouwen, als dwangarbeidsters tewerkgesteld in nazi-Duitsland, als oorlogsbruid met hun Nederlandse partners mee naar Nederland. Bekijken kan via deze link.
Vrouwen ten strijde!, nov 2012: De eerste vrouwen in het Nederlandse leger (1944-1949) moesten zich verdedigen tegen de publieke opinie, vrouwenorganisaties en de clerus om in dienst te mogen treden.Bekijken kan via deze link.
Geweten in de oorlog, april 2012: Wie een baan had tijdens de oorlog, werkte soms direct of indirect mee aan de Jodenvervolging. Verhalen van Nederlanders die worstelden met het dilemma: wat doe je en wat laat je? Bekijken kan via deze link.
Mina en haar mannen, maart 2010: Dolle Mina staat in het geheugen gegrifd als de actiegroep bij uitstek die streed voor vrouwenrechten. Aan de wieg van Dolle Mina stonden echter 3 mannen. Bekijken kan via deze link.
Provo, politie en de buitenlandse pers, febr. 2009: Provo’s daagden in de jaren zestig voortdurend de autoriteiten uit. Cameraploegen uit de hele wereld keken toe. Nooit hadden ze zoiets meegemaakt, een provocerende en politiek geëngageerde jeugd! Bekijken kan via deze link.
Tropische Liefde, febr. 2008: Het ontroerende verhaal van een verboden liefde tussen een Papoeameisje en een Nederlandse pater in Nieuw-Guinea. Het wordt een enorm schandaal. Als ze, na een achtervolging door de bisschop in het oerwoud, ten slotte trouwen, doet het Vaticaan het echtpaar voorgoed in de ban. Bekijken kan via deze link.
De Keizerinnen, mrt 2005: ‘Met je onderdrukker ga je niet naar bed’ werd in de beginjaren ’80 de leuze van radicaal-feministische vrouwen. Vrouwenwoongroep De Keizerinnen over de emancipatie van de lesbische liefde. Bekijken kan via deze link.
De Obano-opstand, febr. 2003: Documentaire over de enige opstand van de Papoeabevolking tegen de Nederlandse overheersing en de doofpotaffaire die daarvan het gevolg is. Bekijken kan via deze link.
De Ajam-Affaire, 30 april 2002: Hoe Nederlandse opnames voor een propagandafilm in Nieuw-Guinea leiden tot de dood van 29 Papoea’s. Bekijken kan via deze link.
Kneppelfreed, nov. 2001: De ontluikende taalstrijd in het Friesland van de jaren ’50 en de eerste confrontatie met de Nederlandse overheid. Bekijken kan via deze link.
100 jaar Woningwet, dec. 2000: Krotopruiming in de Jordaan in het begin van de 20e eeuw en de rol van ‘Wibaut de machtige’ hierbij. Bekijken kan via deze link.
Pingback: ‘Oorlogsliefdekinderen’ – Annegriet Wietsma