Oral History
workshops

ORAL HISTORY

Bij Oral History of ‘mondelinge geschiedenis’ wordt door middel van interviews met ooggetuigen vastgelegd hoe mensen de geschiedenis van hun eigen tijd beleefden. In mijn werk maak ik veelvuldig gebruik van de interviewtechniek die past bij Oral History.

Al meer dan vijftien jaar geef ik aan professionals en leken workshops om deze interviewtechniek onder de knie te krijgen. Ik word daarbij ingehuurd door organisaties die deze workshops organiseren voor hun achterban.

WAT?

Een praktische training Oral History Interviewtechnieken. Tweedaagse workshop vol met voorbeelden, illustraties, oefeningen en feedback. In mijn workshops leren de deelnemers wat er komt kijken bij het verantwoord opzetten, doorlopen en afronden van een Oral History interview en project.

Voor deze workshop is geen voorkennis van of ervaring met interviewen of Oral History vereist.

VOOR WIE?

Organisaties die hun achterban willen leren hoe zij Oral History interviews moeten houden. De workshops zijn altijd maatwerk, toegesneden op de voorkeuren van de opdrachtgever, het onderwerp van het Oral History-project en het ervaringsniveau van de deelnemers. 

EERDERE OPDRACHTGEVERS onder meer:

Ministerie van VWS Erfgoed van de Oorlog, Getuigen Verhalen WO-II, Erfgoedhuis Zuid-Holland, Landschapsbeheer Flevoland, Landschapsbeheer Gelderland, Provinciaal Historisch Centrum Leiden (PHC), Regionaal Archief Nijmegen, Regionaal Archief Leiden, Gelegerd in Gelderland, CultuurExpress Maas&Waal Kunst&Cultuur Centrum Overijssel, St. Vechtsnoer, St MP, St. Rotterdam Vertelt, ARK Natuurontwikkeling e.v.a.

DEELNEMERS over de cursus:

– Zeer veel nuttige technieken geleerd

– Inhoudelijk; praktische tips: hier kun je verder mee!

– Een erg goede en enthousiaste docent

– Heel erg boeiend! Goede tips, leuke voorbeelden en oefeningen

– Alle facetten kwamen aan de orde met veel praktijkervaring gelardeerd

Informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mij via annegriet.wietsma@gmail.com